Prinsenpoort
Logo Logo

Meer weten

Wil je meer weten over de nieuwbouwwoningen in Prinsenpoort en wil je direct antwoord? Bel of chat met ons. Wij zijn op werkdagen tussen 9 en 21 uur beschikbaar, op zaterdag tussen 9 en 17 en zondag tussen 12 en 17 uur.

Op de hoogte blijven over de ontwikkelingen in heel Prinsenpoort? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en mis niets!

088 71 22 805

Veel gestelde vragen

Heb je een vraag? Hieronder vind je de antwoorden op vragen die wij regelmatig krijgen over het kopen van een nieuwbouwwoning. Staat jouw vraag er niet bij? Vul dan het contactformulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Veel gestelde vragen over de locatie of het gebied

Waar vind ik informatie over de plannen voor de openbare ruimte?

Op de website van de gemeente en op www.ruimtelijkeplannen.nl staat uitgebreide informatie over bestemmingsplannen.

Hoeveel woningen worden er in de wijk gerealiseerd?

Maximaal 140 woningen.

Komen er ook huurwoningen in het woningaanbod?

Ja, 32 sociale huurwoningen voor deltaWonen.

Zijn er ook starterswoningen gepland?

Nee, wel rijwoningen maar in het duurdere segment.

Worden er ook sociale koopwoningen gebouwd?

Nee, er komen geen sociale koopwoningen.

Kan ik mijn auto voor de deur parkeren?

Ja, in principe zijn er voldoende parkeerplaatsen voor de deur. De 2 onder 1 kap en de vrijstaande woningen parkeren op eigen erf.

Komen er nieuwe wegen in de wijk?

Het eerste gedeelte van de Oranje Nassaulaan wordt opnieuw geasfalteerd, de rest van de wijk wordt bestraat met gebakken klinkers.

Vragen over de omgeving en voorzieningen

Waar kan ik informatie vinden over de projectplaats?

Op de website onder het tabje Prinsenpoort en nieuwbouw Zwolle vind je alle informatie over de ligging van Prinsenpoort in Zwolle.

Hoe zijn de voorzieningen voor kinderopvang in projectplaats?

Kinderopvang Nynke ligt in de wijk De Veerallee aan de Koningin Wilhelminastraat 91. Via Google Kinderopvang in Zwolle krijg je alle mogelijkheden inzichtelijk.

Welke sportvoorzieningen zijn er in de projectplaats?

Via Google Sportenvoorzieningen in Zwolle is hier alles te vinden van fitness, dansen, tennissen, hockeyen. Noem het maar op of het is in Zwolle te realiseren.

Zijn er in de directe omgeving al voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca aanwezig?

In de nabije omgeving is een Jumbo Supermarkt aanwezig. Verder ligt de nieuwbouwwijk dichtbij het centrum van Zwolle. Verder vindt u van basisscholen en voortgezet onderwijs tot mbo- en hbo-opleidingen in de stad. U bent dus volledig voorzien!

Is er openbaar vervoer in de omgeving?

Het station van Zwolle is op korte fietsafstand bereikbaar en er loopt een buslijn aan de Willemsvaart.

Vragen over het kopen van een woning

Wie verkoopt de woningen in het project?

De woningen worden verkocht door de door ons geselecteerde makelaars, Rodenburg Makelaars, Ten Hag woningmakelaars en Woonaccent van Dorsten Makelaars.

Van wie koop ik de woning?

De grond koopt u van BPD Ontwikkeling BV; u sluit ook de koopovereenkomst met deze partij. De aannemingsovereenkomst sluit u met de aannemer van het project. De laatste bouwt uw woning en is ook uw contractpartij tijdens de bouw.

Hebben belangstellenden die in de gemeente wonen voorrang?

Nee, dat is hier niet van toepassing.

Hoe vindt de toewijzing van de woningen plaats?

We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen en streven daarbij naar een zo optimaal mogelijke bezetting (of: verdeling) van de bouwnummers.Als er voor een bepaald bouwnummer meerdere mensen hun voorkeur hebben aangegeven, vindt de toewijzing plaats aan de meest concrete kandidaten. Dit wil zeggen dat je een financiële check hebt gedaan en dus weet wat je bij de bank kunt lenen.

Ook als je geen eigen woning meer te verkopen hebt of wilt aankopen zonder dat je huidige woning verkocht is, werkt dit in je voordeel. Wij streven op deze manier naar een optimale bezetting van alle woningen. Immers, hoe sneller de woningen allemaal (zonder voorbehoud) verkocht zijn, hoe eerder we kunnen starten met de bouw: dat is voor zowel BPD als voor jou als mogelijk toekomstige bewoner een voordeel.

Zijn er al brochures beschikbaar?

Zodra het project in verkoop is, vindt u op deze website de uitgebreide verkoopbrochure. U kunt deze downloaden, maar vaak ook aanvragen. U krijgt de verkoopinformatie toegestuurd. Is het project nog in voorbereiding dan is er vaak nog geen brochure. U kunt zich dan vrijblijvend inschrijven als belangstellende.

Waar kan ik me inschrijven zodat ik op de hoogte blijf van het project?

U kunt zich op deze website inschrijven als belangstellende. Per mail wordt u op de hoogte gehouden en u ontvangt bericht zodra de verkoop van het project gestart is.

Als ik een optie neem, zit ik dan direct aan de woning vast?

Een optie op een woning is vrijblijvend. Tijdens deze periode, die doorgaans ongeveer twee weken duurt, is de woning exclusief voor u gereserveerd. In deze periode worden al uw vragen beantwoord en heeft u de gelegenheid de woning te kopen.

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

U kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van bijvoorbeeld de Rabobank. In dit gesprek krijgt u een goed beeld of u de woning kunt betalen en wat uw toekomstige maandlasten zijn.

Wat is een “optie” op een bouwnummer?

Een optie is een periode dat de woning exclusief voor u is gereserveerd. In deze periode kunt u uw vragen stellen en wordt u in de gelegenheid gesteld de woning aan te kopen.

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog een bedenktijd?

Na het ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heeft u een bedenktijd van een kalenderweek.

Wat betekent koopsomindicatie?

Bij een project dat nog in ontwikkeling is zijn de koopsommen nog niet definitief vastgesteld. Om u toch een goede indicatie te geven wat de woningen gaan kosten werken we met een kopsomindicatie. Het is dus mogelijk dat de uiteindelijke verkoopprijzen afwijken van de eerder afgegeven indicatie.

Wat betekent vrij op naam (v.o.n.)?

Vrij op naam betekent dat u koopt, inclusief belasting (21% BTW) en inclusief notariskosten voor de overdracht.

Moet ik nog rekening houden met extra kosten die ik moet betalen als ik een woning koop?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet u altijd rekening houden met extra kosten. Zo heeft u kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maakt u kosten voor het inrichten en afwerken van uw woning.

Ik heb nog een woning te verkopen, zijn er voor mij mogelijkheden om dubbele lasten te voorkomen?

Dubbele maandlasten zijn niet of nauwelijks te voorkomen. U betaalt al een gedeelte van de koopsom tijdens de bouw en daarvoor betaalt u een vergoeding aan uw geldverstrekker. De dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar met een maximum van twee jaar.

Wanneer moet ik mijn hypotheek rond hebben en wanneer start ik met betalen?

Zodra de bouw van de woning definitief doorgang gaat krijgen, wordt u door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om uw hypotheek rond te hebben zodra u in gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.

Wat als ik mijn hypotheek niet rond krijg, zit ik dan aan de koop vast?

In uw koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het krijgen van een hypotheek. Als u onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kunt u binnen de periode van twee maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. U kunt dit doen door tijdig de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste twee afwijzingen van geldverstrekkers.

Vragen over het bouwproject en de woning

Is er een gasaansluiting in de woning?

Ja, standaard is deze aanwezig.

Waar kan ik de plattegronden van de woningen downloaden?

Scroll, onder de tab woningtype, helemaal naar beneden. Daar vind je een knop download pdf met projectinformatie, met alle documentatie.

Zijn deze woningen al een keer eerder gebouwd zodat ik ze kan bekijken?

Nee, dit zijn unieke ontwerpen speciaal voor dit project ontworpen.

Is er al een vergunning voor de woningen om te bouwen?

Voor de 18 woningen met Brummelhuis wordt de omgevingsvergunning per stuk aangevraagd omdat elk ontwerp uniek is.

Voor de rijwoningen en de 2/1-kap woningen Hertog en Graaf wordt deze vergunning zo spoedig mogelijk aangevraagd zodat wij een onherroepelijke omgevingsvergunning hebben op het moment dat we kunnen starten met de bouw.

Wanneer wordt er gestart met de bouw?

Voor de 18 woningen met Brummelhuis geldt voor de vrijstaande woningen kopen = bouwen. De 2 onder 1 kap woningen worden per 2 gebouwd. 2 verkocht = 2 bouwen.

Voor de rijwoningen en de woningen Graag en Hertog geldt een voorverkoop percentage van 80%.

Wat is de volgorde van bouwen?

Voor de 18 woningen met Brummelhuis is wordt er gestart zodra de omgevingsvergunning onherroepelijk is.

Voor de rijwoningen en 2 onder 1 kap woningen, Graaf en Hertog, zal dit nog in overleg met Trebbe bepaald worden.

Hoe rijdt het bouwverkeer naar de locatie?

Al het bouwverkeer dat onder de tunnel door kan zal via deze weg vanaf de Grote Voort de bouwlocatie bereiken.  

Het bouwverkeer dat niet onder de tunnel past zal via de Oranje Nassaulaan de locatie bereiken.

Is er overlast te verwachten van de bouw?

Ja, er zal altijd wat overlast plaatsvinden van de bouw.

Wie bouwt de woningen?

De 18 woningen met Brummelhuis worden gebouwd door Aannemingsbedrijf Kuipers. De rijwoningen en 2 onder 1 kap woningen Graaf en Hertog door Trebbe worden gebouwd. U sluit de aannemingsovereenkomst met deze partij. Tijdens de bouw is de aannemer het aanspreekpunt voor u.

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder Woningborg Garantie en Waarborgregeling. U als eigenaar heeft hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet u dat uw huis gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. U hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.woningborg.nl.

Heb ik garantie op de woning en zo ja hoe lang?

Een van de voordelen van nieuwbouw is de garantie op de bouwkundige kwaliteit. Deze en de bijbehorende periode is vastgelegd in de garantieregeling van Woningborg.

Is / blijft parkeren gratis?

Parkeren is gratis.

Hoe lang duurt de bouw en wanneer worden de eerste woningen opgeleverd?

Dit hangt af van het woningtype. De woningen van Brummelhuis worden binnen 210 werkbare werkdagen, vanaf het leggen van de begane grondvloer, opgeleverd. De woningen met Trebbe worden binnen 120 werkbare werkdagen opgeleverd na het leggen van de begane grondvloer.

Mag ik de woning ook helemaal casco kopen?

De woning kan casco worden opgeleverd, echter vervallen hierdoor bepaalde garanties van de woning.

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Er zijn, binnen de regelgeving, mogelijkheden om de woning aan te passen naar eigen wens. De 18 woningen met Brummelhuis kunnen volledig worden aangepast; er kan zelfs een geheel nieuw ontwerp worden gemaakt.

Voor de woningen met Trebbe geldt dat in het gesprek met de kopersadviseur de woning naar eigen verlangen passend kan worden gemaakt. Dit geldt overigens voornamelijk voor de indeling en het afwerkingsniveau, en niet voor de buitenkant van de woning. De kopersadviseur van de aannemer adviseert u in dit traject.

Wordt de woning opgeleverd met een badkamer?

De woning wordt standaard opgeleverd met een badkamer, zoals omschreven in de technische omschrijving.

Wordt de woning opgeleverd met een keuken?

In alle woningen zit een stelpost voor de keuken opgenomen. Het is mogelijk om deze post te laten vervallen en in mindering te brengen bij het meer- en minderwerk. De woning kan met keuken worden opgeleverd, maar wij adviseren deze pas na oplevering te laten plaatsen.

Welk energielabel heeft de woning/het appartement?

Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A. Dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning.

Hebben de woningen een tuin? Wat is de ligging en wat zijn de afmetingen?

Op de website onder het desbetreffende bouwnummer staat de specifieke informatie aangegeven.

Wanneer start de verkoop van het project?

De 18 woningen met Brummelhuis en het eerste blokje met rijwoningen en 2 onder 1 kapwoningen van Trebbe zijn in verkoop. Is er een blokje verkocht van de woningen van Trebbe dan zal er, afhankelijk van de voortgang, een volgend blokje in verkoop gaan.

Hoeveel en wat voor soort woningen komen er in het project?

In Prinsenpoort komen maximaal 140 woningen. Dit zijn rijwoningen, 2 onder 1 kap woningen en vrijstaande woningen. Een onderdeel van de 140 woningen zijn 32 huurwoningen voor deltaWonen.

Onze Partners

In dit project werkt BPD samen met de makelaars Woonaccent Makelaars Van Dorsten (038 423 0120), Rodenburg Makelaars (038 422 2222) en Ten Hag Makelaars (038 426 9988).

Woonaccent Makelaars Van Dorsten logo

Rodenburg Makelaars logo

Ten Hag Makelaarsgroep logo

Stel je vraag

Het formulier is succesvol ontvangen

Esther de Jong

Esther de Jong

Wil je direct een antwoord? Chat met ons!

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?