Opgeleverd

Vorstelijk wonen in Prinsenpoort

In 2014 is gestart met de ontwikkeling van de wijk Prinsenpoort in Zwolle. Ook wel de kroon op de Veerallee. In de wijk zijn 140 woningen ontwikkeld en wordt gesierd door groen. Het centrum van Zwolle ligt op loopafstand en ook uitvalswegen zijn dichtbij. Dit gecombineerd met de voordelen van nieuwbouw maakt dat het in Prinsenpoort vorstelijk wonen is.

image alt

Historie Veerallee

Dichtbij nieuwbouwwijk Prinsenpoort ligt De Veerallee. Een wijk met een zeer rijke historie. Ooit een laan met bomen die uitkwam bij het pontje over de IJssel van Zwolle naar Zalk. Nu uitgegroeid tot een populaire woonwijk met statige panden en volop groen. In totaal bestaat de Veerallee uit ongeveer 500 woningen in diverse bouwstijlen, die samen een harmonieus geheel vormen.

Het unieke karakter van de Veeralle

In de Prinsenpoort zijn levensloopbestendige woningen, rijwoningen, 2 onder 1 kapwoningen en vrijstaande woningen in sfeervolle en rijk gedetailleerde jaren ’30 en historisch Hollandse architectuur ontwikkeld. Iedere woning heeft zijn eigen charme, maar sluit perfect aan bij het unieke karakter van de Veerallee. In 2021 werd het hele gebied woonrijp opgeleverd.

Leuk feitje

Om het vorstelijk wonen compleet te maken zijn alle straatnamen van nieuwbouwplan Prinsenpoort gekoppeld aan het koninklijk huis.