Prinsenpoort
Logo Logo

Ligging Prinsenpoort

Je bent op zoek naar een nieuwe woning. Dan is de ligging toch één van de eerste dingen die je wilt weten? Prinsenpoort ligt tegen het groene hart van Zwolle aan, op slechts 10 minuten fietsen van de binnenstad.

Bereikbaarheid

Centraal, maar toch vrij en groen. Dat is Prinsenpoort! Reis je veel met de auto? Vanuit de wijk draai je zo de A28 op. Toch liever het OV? Geen probleem. Binnen 5 minuten rijd je naar het station. Van daaruit zit je zo in één van de andere steden, zoals Meppel of Apeldoorn. 

Maatregelen geluidszone

Met de A28 en de IJsselallee om de hoek, ben je vanuit Prinsenpoort zo op je bestemming. Maar zoals meestal het geval is, heeft ook dit voordeel zijn nadeel. De wijk ligt in de geluidszone van deze verkeersaders. Het geluid wordt voor een belangrijk deel tegengehouden door een geluidsscherm en -wal. Ondanks deze maatregelen voldoen de meeste woningen niet aan de voorkeursgrenswaarde voor geluidbelasting aan de gevel. De betreffende woningen krijgen bij de bouw extra geïsoleerde gevels om alsnog aan het vereiste geluidniveau in de woning te voldoen. Woningen aan de kant van de A28 zijn voorzien van een dove gevel. Dit is een gevel zonder te openen delen. Dat wil zeggen dat ramen niet geopend kunnen worden. Ramen die wel geopend kunnen worden, zijn uitgevoerd met een voorzetkozijn. Heb je nog vragen over de geluidbelasting in Prinsenpoort? Neem dan contact met ons op.

Legenda / Filter 3
Kies woningsoort
Gepland Beschikbaar In optie Verkocht In aanbouw / bewoond
Perfect Uitstekend Goed

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?